WAN可持续住宅建筑2015年度头奖

Plus House Larvik摘得WAN可持续住宅建筑2015年度桂冠
Plus House Larvik宣布赢得WAN可持续住宅建筑2015年度奖项。这所独特的家居房通过最大化建筑质量和技术措施,节省了家居房的居住和能源需求,还将过剩的能源用来驱动一辆电动车一整年。
Plus House Larvik takes home WAN Sustainable Buildings 2015 Award
Plus House Larvik was announced the winner of WAN Sustainable Buildings 2015 Award. By optimizing architectural qualities and technological solutions, the extraordinary family house serves both the living and energy needs of a family house, in addition to generating enough energy surpluses to power an electric car year-round.
可持续住宅建筑2015年度头奖1
这所房子是建筑设计公司Snøhetta、 斯堪的那维亚最大的独立研究机构 SINTEF、 零排放建筑(ZEB) 合作伙伴 Brødrene Dahl和 Optimera 之间的合作结果。
"我们想要通过这所房子来证明能提高舒适度和维护环境的技术解决方案,同时也作为使用木材建造的低能源成本方案,符合挪威建筑传统。我们用现在的技术和产品展示了未来建筑技术的标准", Optimera Dahl和 Brødrene说。
The house is the result of a collaboration between the architecture and design firm Snøhetta, Scandinavia’s largest independent research body SINTEF, Zero Emission Building (ZEB) partner Brødrene Dahl, and Optimera.
“With this house we wanted to demonstrate technical solutions that improve comfort and maintains environment, at the same time as the solutions give low energy costs and are created with the use of wood, in line with Norwegian building traditions. We show the future standard of building with technology and products available in the market today”, says Optimera and Brødrene Dahl.
WAN可持续住宅建筑2015年度头奖2WAN可持续住宅建筑2015年度头奖3
在花园里的这所房子向东南方向倾斜,屋顶有太阳能电池板和收集板。这些和地面上的地热能源井,提供房子所需能源。该项目着重于通过非量化的属性来加强家的气质。给人情绪上的舒适和幸福感,这一点在设计过程中和能源需求的重要性相当。
The house in the garden has a characteristic tilt towards southeast and a sloping roof surface clad with solar panels and collectors. These elements, together with geothermal energy from energy wells in the ground, serve the energy need for the house. The project has a strong focus on retaining home-like qualities through non-quantifiable properties. Emotive comfort and sense of wellbeing have governed the design process to the same extent as energy demands.
WAN可持续住宅建筑2015年度头奖4
这所房子有着日光、 视野,与景色交连在一起,户外空间与平衡密封的墙壁、窗户的需要相一致。加热和冷却通过安置玻璃面、 取向、 房子几何和体积解决。材料选择基于热特性和能量,而且还按基于它们制造适宜的室内温度、空气质量和审美质量的能力进行选择。
"我们相信专注于可持续发展和创新体系结构具有重要意义,很荣幸有机会能通过工作将重心移到这点上。我们相信建筑在解决能源消费和生产的突然挑战上发挥了重要的作用。我们能实际有效地减少二氧化碳排放量。"说斯诺。
重点放在创造一个温馨的房子和安有壁炉和家具装饰、由木柴堆和砖块包围的室外中庭,帮助创造了这种氛围 — — 感觉生活在这个小木屋就是生活在世界上最先进的家居房。
Daylight, views, and contact with landscape and outdoor space are reconciled with the need for balancing sealed walls and windows. Heating and cooling is solved passively through placement of glass surfaces, orientation, house geometry, and volume. Materials have been chosen based on thermal characteristics and embodied energy, but also on the basis of their ability to contribute to a good indoor climate, air quality, and aesthetic qualities.
“We believe that the focus on sustainability and innovation in architecture is of great importance, and we are honored by the chance to bring focus to this in our industry through our work. We believe architecture has an important role in solving the immediate challenge of energy consumption and production. We can actually reduce the CO2 footprint.”, says Snøhetta.
Focus has been put on creating a homely house and the outdoor atrium with fireplace and furnishing, surrounded by stacked firewood and bricks, contribute to this atmosphere – a feeling of cabin life in one of the world’s most advanced family houses.
WAN可持续住宅建筑2015年度头奖5WAN可持续住宅建筑2015年度头奖6WAN可持续住宅建筑2015年度头奖7WAN可持续住宅建筑2015年度头奖8WAN可持续住宅建筑2015年度头奖9WAN可持续住宅建筑2015年度头奖10
这种风景形成了一个花园,游客漫步其中,发现组成这特别的家庭房的各种因素。花园里有游泳池、 淋浴间,都是利用太阳能来产生热盈余,此外,还有用木柴加热的桑拿室和与邻居隔开的存储室。为实现ZEB-OM (有机物质)分类,这个项目需要记录并验证最低 100 %二氧化碳补偿。通过在建筑围护上的光伏发电和太阳能集热板集成的可再生能源来抵消通过燃烧化石燃料的发电厂产生的碳排放量。通过这种方式的抵消,我们同时减少了其他温室气体的排放。将重点放在碳排放上,与建材联系在一起,代表着建筑业往可持续发展的新方向的重要推动。
在环境上的雄心壮志在设计过程中创建了新规范。这样的雄心勃勃的项目设计是由新技术、本地能源、材料和建筑技术,和其他资源配置驱动的,以及智能定位、 定向,这样的智能定位、 定向促进了能源资源的最优利用。
The landscape is formed as a garden where visitors can walk around the building and discover the elements that make this an exceptional family house. Amongst others, the garden has a swimming pool and a shower, both utilizing solar-generated thermal heat surplus, a sauna heated with firewood, and storage rooms shielding from neighbors. To achieve ZEB-OM classification the project is required to document and verify a minimum of 100% CO2 offsetting. Renewable energy production via photovoltaic and solar-thermal panels integrated in the building envelope enables offsetting of carbon emissions generated by the burning of fossil fuels in power stations. By offsetting in this manner we reduce emission of other greenhouse gasses simultaneously. Focus on carbon emissions associated with building materials represents a new direction in the vital drive toward a sustainable construction industry.
High environmental ambitions create new parameters in the design process. The design of such an ambitious environmental project is driven by knowledge of new technologies, local energy sources, materials and building techniques, and other resources at location, as well as intelligent placement and orientation in a way that facilitates optimal utilization of energy resources.
WAN可持续住宅建筑2015年度头奖11WAN可持续住宅建筑2015年度头奖12WAN可持续住宅建筑2015年度头奖13
MORE: Snøhetta

版权声明:本文由作者于景观设计网发布,仅代表作者观点,不代表景观设计网立场。如转载、链接、转贴或以其它方式使用本稿,需注明“文章来源:景观设计网”。如有侵权,请与发布者或我们联系删除。
景观设计网 » WAN可持续住宅建筑2015年度头奖

Leave a Reply