海南三亚保利·浅海时光里景观设计 | GVL怡境国际

三亚保利浅海时光里,位于崖州深项目位于崖州深海科技城区域内,是崖州创意新城的核心区,二期临海而建,周边文化氛围浓烈。大小洞天、南山福地环绕,更坐拥落日最佳观赏点,以现代流行文化激活传统文化,还原《崖州志》中鲜活的历史人文场景,以其民俗风情与地域特色区别于其他三亚海滨项目,打造 “崖州志传,浪漫天涯”文化品牌。

Sunny walk in Poly Shallow Sea is located within the CMDSTC, being the core area of Yazhou Creative New Town. Built seawards and surrounded by the South Mountain, it boasts great views of the sea and the sunset as well as a strong cultural atmosphere around. Here, modern pop culture activates the traditional culture, reproducing the scenes described in the book of History of Yazhou. The designers distinguished the development from other coastal projects by its folk customs and regional characteristics, creating a cultural brand of “Legendary of Yazhou, Paradise of Romance”.   

图GVL怡境国际 photo by GVL

作为南中国最浪漫的爱情主题小镇,三亚保利浅海时光里并不像传统意义的展示空间,它更像是一个关于爱情的沉浸式体验空间,甜而不腻,轻松浪漫,并能定格专属的爱情时刻,体会到生活的真谛。

现代流动的设计手法、遇上崖州的海风与夕阳,便构筑起浪漫度假的景观体验,将其作为浪漫文旅小镇的接待目的地,浅海时光里展示区让参观者更深地感受到崖州极致的风光与落日,同时也在游走中感悟爱情,感悟生活。

As the most romantic love-themed town in South China, Sunny walk in Poly Shallow Sea is not a conventional exhibition space but an immersive experience space about love. It is sweet, relaxing, romantic but does not go too far. It records the moments of love, allowing people to experience the true meaning of life. 

When modern design techniques meet the sea breeze and the sunset of Yazhou, a romantic landscape experience of holiday style thus comes into being. As the reception center of the tourism town, the exhibition area of the Sunny walk in Poly Shallow Sea allows visitors to fully enjoy the best scenery and sunset of Yazhou, and have a better understanding of love and life during the visit.

图GVL怡境国际 photo by GVL

图GVL怡境国际 photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

入口由两面景墙对应而立,形成展示区主入口,悠扬的弧形景墙如同天鹅扬起的翅膀,面向海风而立,简单的线条构成了静谧的入口空间。入口通过侧入的形式拉长了体验的期待感,水景倒映景墙的细节,极具仪式性的景墙透露着光影变幻,于设计中捕捉细微变化的触感。

Two landscape walls stand against each other, forming a unique entrance to the exhibition area. The arc-shaped walls stretch like the wings of a swan, facing the sea breeze and creating a tranquil atmosphere with simple lines. The form of side entry makes people expect more experience, and the clear water reflects the details on the ceremonial walls, showing the subtle changes in design. 

图GVL怡境国际  photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

起伏的草坪实现了空间的自然过渡,深色的道路穿梭于草坪与芒草之间,白色曲线花基呼应出天鹅的曲线,让整个空间流动了起来;在有限的场地中,草坪、芒草与小径,相生相融 展现出一幅小而美的精致画面,林间携手前行,别是一番轻松动人。

The gently undulating lawn realizes the natural transition of the space, the dark road runs between the lawn and the miscanthus, and the white curved flower bed resembles a swan in outline, making the whole space flowing and flexible. Within the limited space, the lawn, the miscanthus and the footpath are integrated with each other, presenting a small but exquisite painting. Walking hand in hand through the woods with the beloved one will be the best moment that you can imagine. 

图GVL怡境国际  photo by GVL

“保利浅海时光里”打造落日海滩的精神之所:追光教堂。以三角几何形态中的力学稳定性与视觉平衡感,营造一种永恒存在的精神氛围;并融入现代精密科技技术,以精确的自传系统实现全年三百六十五天都能在时间的夹缝中朝圣落日,见证世界唯一。礼堂后期作为婚礼礼堂,与落日晚霞一同见证美丽爱情的成长。

白色的旋转教堂是整个浅海展示区域的高潮,简洁、纯净、直指人心。圆形教堂象征着爱情的圆满,白色的肌理墙面在自然的背景中显得更加纯粹。

Based on mechanical stability and visual balance in the triangular geometry, we create a spiritual place for the sunset beach——the “light chaser church”, which boasts an atmosphere of eternity. Besides, modern precision technology helps to realize the appreciation of sunset all year around using precise autobiographical system. Later the church will serve as an auditorium for weddings and witness the beautiful love together with the sunset.  

The white spiral church is the focus of the entire exhibition area, simple, pure, and touching the heart. The round church symbolizes a happy ending of love, and the white textural wall appears simple and elegant against the natural background.

图GVL怡境国际  photo by GVL

图GVL怡境国际  photo by GVL

教堂的二层是观赏夕阳最佳的场地。大面的镜面水景映衬出天空与大海,满天烂漫的云霞与水面相互映衬,独特的尖顶教堂成为定格爱情的标识。

尖顶教堂矗立在水中央,当人走近时,才有透明的步道从水面缓缓延伸出来,踏上通往爱情的步道。教堂也随之的开始旋转,墙面遮挡了来自夕阳的光,由一线光带引领到内,并最终延展为开阔的观赏空间。

The second floor of the church is the best place to enjoy the sunset. The sky and the sea are reflected in the large mirror waterscape, and the unique steeple church becomes the symbol of sweet love.  

The steeple church stands in the middle of the water, with a transparent path extending out of water only when there’s someone approaching. It is a road leading to love. When the church begins to rotate, walls will move to block the light from the setting sun, only leaving a ray of light to lead people into an open viewing space.    

图GVL怡境国际  photo by GVL

停止转动后,教堂会定格在当日夕阳落下的方向,池底的金属刻度记录下这一专属的时间与角度。爱情不能量化,却能以刻度的形式加以纪念与珍藏。

When the rotation stops, the church will right face the setting sun, and the metal dial at the bottom of the pool will record this special moment. Though love cannot be measured in quantity, it can be recorded and treasured by the luminous dial.

图GVL怡境国际  photo by GVL

售楼部本身以民宿的形式展示,建筑展现出崖州厚重而交织的纹理底蕴。前场是舒适轻松的度假空间,多肉、枯木、白沙、木船,构建起崖州古村最初的味道;阳伞座椅,又是现代度假的必备元素;两者相守,变更是一番独特体验。入口处一面风铃墙面,给建筑带来更为独特的光影变幻,也是崖州欢迎的乐声。

The sales center itself is displayed in the form of a homestay and the building shows the traditional culture of Yazhou. The front part is a comfortable and relaxing space, where succulent plants, dead wood, white sand and wooden boat remind people of the ancient Yazhou village. In contrast, the beach umbrella and seats are symbols of modern holiday life. The combination of the two styles creates a unique experience. At the entrance, a wall of wind chimes creates a unique light-and-shadow effect and plays a music of welcome.   

图GVL怡境国际  photo by GVL

后场空间更为沉静,以会客空间为主。关注视线的落点及空间体验。会客平台连接下沉卡座,展现出不同体验的休憩空间;坐在下沉空间中,视线从水面飘过,平视草坪与远处的天空,规避场地外的施工障碍的同时,空间感更为纯净与开阔。以互动装置形成景观的对景,携手走近,装置就会亮起灯光,给纯净的草坪空间也增添一份悦动。

花一点时间留给浅海,留给天边的云霞,留给草地上的余晖。将自己完全交于这方天地,那一刻的心境都是单纯与浪漫的,海浪卷起夕阳的余晖,海风吹拂着椰林芒草,告诉所有人这里的动人故事。

And the back part is relatively quiet for meeting and chatting. With emphasis on visual focus and space experience, we connect the reception terrace with the sunken seats, providing a rest space with different experiences. Sitting in the sunken space, you can see the lawn and the sky across the water, and experience the pureness and openness of the space. In addition, as you approach the lawn, the art decoration on it will light up, making the space more dynamic. 

Spare some time for the Shadow Sea, for the sunset glow in the sky and for the golden light on the lawn. Immersing yourself in the peaceful world, you will experience the ultimate pureness and romance at the moment. The sunset glow rises and falls with the weaves and the palm trees and miscanthus swing in the sea breeze, telling everyone the touching stories happening here. 

项目名称:三亚保利浅海时光里

委托单位:保利(海南)旅游发展有限公司

项目面积:9961平方米

设计时间:2019年10月

竣工时间:2020年6月

景观设计:GVL 怡境国际集团深圳公司

建筑设计:UDG联创设计

Project: Sunny walk in Poly Shallow Sea

Developer: Poly (Hainan) Tourism Development Co.,Ltd. 

Area: 9,961 m2

Time of Design: Oct., 2019

Time of Completion: June, 2020

Landscape Design: GVL Shenzhen 

Architectural Design: UDG

 

版权声明:本文由作者于景观设计网发布,仅代表作者观点,不代表景观设计网立场。如转载、链接、转贴或以其它方式使用本稿,需注明“文章来源:景观设计网”。如有侵权,请与发布者或我们联系删除。
景观设计网 » 海南三亚保利·浅海时光里景观设计 | GVL怡境国际

Leave a Reply